Seizoen 2017-18

EERSTE PLOEG

Zondag 7 januari 2018
K.V.V.V. 2 - 0 SC Donk

Zondag 14 januari 2018
Heers VV - K.V.V.V.

Stand

# Team
G
+/-
PTN
1 KVVV
15
23
33
2 Heers VV
15
4
30
3 Diepenbeek VV.
15
14
28
4 HABO SK
15
7
28
5 FC Vliermaal
15
5
26

RESERVEN

Zaterdag 6 januari 2018
SC Donk 3 - 2 K.V.V.V.

Zaterdag 13 Januari 2018
K.V.V.V. - Heers VV

Stand

# Team
G
+/-
PTN
10 Membruggen V&V
16
-13
17
11 SC Donk
16
-26
15
12 K.V.V.V.
15
-15
15
13 SK Herkenrode/td>
16
-19
13
13 SC Donk
15
-27
12

Geschiedenis van K.V.V.V. 's Herenelderen


De beginjaren


Al tijdens de eerste wereldoorlog werd er al gevoetbald in 's Herenelderen. Ploegen zoals Cercle Tongeren, Bilzen en vele anderen passeerden er de revue. De oprichting van Victoria VV vond plaats in het voorjaar van 1927. Er werd een ploeg opgericht om te kunnen deelnemen aan tornooien en bekers. Zo kreeg een groep jonge straatvoetballers de kans om een echte liefhebbersclub te vormen.

Pas drie jaar later kwam er ambitie om in de competities te gaan spelen. De jonge ploeg behaalde goede resultaten in de vele tornooien die zij speelden. Met de toenmalige 'Veulenweide' als thuisbasis, behaalden zij goede resultaten. Deze goede resultaten waren voor de club een drijfveer om naar comptetiedromen te ambiëren. Op 12 september 1930 was het dan zover: Victoria V.V. werd officiëel bij de K.B.V.B. opgenomen! Interessant om te weten is ook dat er in die tijd al een dorpsclub bestond nog vóór Victoria: Excelsior 's Herenelderen. Victoria kon echter eerder een aanvraag indien bij de Bond om toe te treden. Daar er slechts één club per inwonerschijf van 5000 inwoners was toegelaten, kon Excelsior geen toetreding meer bekomen.


De eerste 50 jaar


De eerste 25 jaar kon men spreken van een succesploeg. Er konden drie promoties afgedwongen worden waardoor Victoria in de hoogste provinciale afdeling terechtkwam. Hier bleven ze maar liefst 9 jaar spelen! In de oorlogsjaren kon Victoria zelfs de overwinning afdwingen in een zinderende finale tegen Waterschei om de beker van Limburg. Enkele jaren nadien kon onze ploeg zelfs ver doordringen in de bekerfinale waar ze werden uitgeschakeld door eersteklasser Berchem. Deze resultaten waren niet alleen te wijten aan het voetbaltalent van de spelers, maar ook hun ingesteldheid naar de ploeg toe. Een onberispelijke teamgeest, een lovenswaardige inzet en een nooit gezien kameraadschap bezorgde Victoria V.V. deze prachtige gloriemomenten!

Daarna had K.V.V.V. 's Herenelderen met vele tegenslagen te kampen. Voetbaltalent werd moeilijker vindbaar door de opkomst van vele nabijgelegen clubs. Het werd daardoor moeilijker om goede spelers naar onze club te halen.

Op 31 januari 1956 kwam het voetbalterrein in het nieuws doordat er een straaljager neerstortte. De piloot overleefde het ongeval niet. Zijn gedenksteen staat vandaag de dag nog altijd op ons voetbalterrein, naast de staantribune aan het A-plein.

De jaren '90 - heden


Doorheen de jaren '90 bleef de ploeg haar best doen om goede resultaten neer te zetten. Zo kenden ze goede momenten door een paar keer door te stoten naar 1ste Provinciale. Helaas kwamen daar ook minder goede momenten bij. De club heeft in tussentijd heel wat ups en downs gekend. Spelers en bestuursleden kwamen en gingen, maar één zaak staat vast: de clubgeest die aanwezig was al vanaf het prille begin is nog steeds aanwezig!

Vandaag de dag is Victoria VV een bruisende, gemotiveerde ploeg in derde provinciale C die haar familiale karakter nog niet verloren heeft. Met een uitgebreide jeugdwerking en een dynamische kern hebben de Victorianen zich binnen de provinciale reeksen als vaste waarden gevestigd.